Sunt 48 produse.

Se afiseaza 1-24 din 48 produs(e)

Filtre active

Concentrate Proteice

Ce este proteina whey si ce tip sa alegi?

 

Proteinele sunt esentiale pentru buna functionare a organismului si nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Acestea au roluri multiple (structural, energetic, functional, de aparare etc.) in corpul uman si provin din surse vegetale sau surse animale. In cazul unei diete sarace in proteine sau pentru suplimentarea aportului zilnic, se poate folosi pudra proteica

Proteina whey sau proteina din zer este unul dintre cele mai raspandite suplimente proteice. Disponibila sub forma de pulbere, poate fi adaugata in smoothie-uri si alte alimente sau bauturi, fiind o sursa de proteina complexa ce poate fi consumata zilnic.

Proteina din zer este derivata din lapte de vaca si nu contine gluten. Poate fi consumata de persoanele care urmeaza o dieta fara gluten, dar nu si de catre persoanele vegane. Suplimentul Whey are un continut redus de lactoza, ceea ce inseamna o digestie usoara. De exemplu, Whey Gold Standard Optimum Nutrition este una dintre proteinele care pot fi consumate inclusiv de persoanele cu intoleranta la proteina din laptele de vaca.

 

 

Ce este whey protein

 

Inainte de a explica ce este whey protein, trebuie mentionat faptul ca multi sportivi o folosesc in procesul de acumulare a masei musculare si ca este un supliment ale carui beneficii sunt sustinute de numeroase cercetari stiintifice.

Proteina whey este un amestec de proteine izolate din zer, fiind obtinuta in urma separarii branzei din lapte. Laptele contine doua tipuri principale de proteina: cazeina si zer. Acesta din urma este o proteina completa, deoarece in compozitia sa intra toti aminoacizii esentiali de care organismul are nevoie in repararea tesutului muscular. Zerul este un grup de proteine, acestea fiind: beta-lactoglobulina, alfa-lactalbumina, glicomacropeptida, imunoglobuline, albumina serica bovina, lactoferina, lactoperoxidaza, lizozima.

Zerul se regaseste in partea apoasa a laptelui si este separat de partea grasa, care se coaguleaza. Este deci un produs secundar derivat din lapte, care se comercializeaza sub forma de supliment alimentar si care a devenit folosit pe scara larga in procesul de crestere a masei musculare. Multi sportivi folosesc proteine whey pentru ca zerul sustine reconstructia tesutului muscular si accelereaza recuperarea musculara.

Proteina din zer este o proteina completa, deoarece contine toti cei noua aminoacizi esentiali, pe care organismul nu ii poate produce singur. Aminoacizii esentiali provin din alimentatia zilnica, iar suplimentarea cu proteina din zer este benefica atat in procesul de construire a masei musculare, dar si in pierderea kilogramelor in plus.  

 

Proteina din zer whey ingrasa?

 

Proteina din zer whey ingrasa? - este o intrebare frecventa in randul celor care intentioneaza sa adauge acest supliment la dieta lor zilnica. Pe de o parte, proteina din zer sustine cresterea in greutate, avand un profil bogat in calorii. Acest tip de proteina poate fi introdus in dieta persoanelor care nu obtin suficiente proteine si calorii din mesele zilnice, fiind un supliment potrivit pentru a obtine kilograme in plus sau pentru a mentine greutatea actuala.

Pe de alta parte, proteina whey sustine procesul de slabire, deoarece ofera senzatia de satietate si poate contribui la cresterea numarului de calorii pe care corpul le arde. Prin consumul de proteina whey, mentinerea unui deficit caloric este mai simpla, datorita satietatii.

Astfel, este impropriu spus ca proteinele ingrasa sau slabesc, acestea mai degraba sustinand procesele organismului in functie de dieta zilnica si de nivelul de activitate fizica, avand beneficii importante in ambele situatii.

Referitor la cate proteine trebuie consumate zilnic pentru slabit, cercetarile indica faptul ca un aport zilnic de 1 – 1.2g/kg din greutatea corporala i deala ar putea fi benefic pentru pierderea kilogramelor in plus. De regula, un aport de proteine de aproximativ 30% din totalul de calorii poate fi optim in procesul de slabire. De exemplu, o persoana ce urmeaza o dieta cu 2.000 de calorii/zi, va avea nevoie de 150 g de proteine.

 

 

Ce proteine sa alegem: izolat, hidrolizat sau concentrat proteic din zer?

 

Proteina whey, adica produsul ce rezulta din neutralizarea si filtrarea zerului, este disponibila in trei tipuri principale:

Concentrat proteic din zer: cu un continut de proteina de aproximativ 30-89%, concentratul proteic din zer este preferate pentru ca are cel mai bun gust dintre toate tipurile de proteina. Este folosit in bauturi proteice, batoane si alte produse similare. Contine grasimi si zahar sub forma de lactoza. La randul sau, grasimea din compozitia concentratului proteic din zer are numerosi nutrienti care sustin functia imunitara si cardiovasculara. O alta caracteristica prin care se distinge de celelalte feluri de proteina whey este gradul scazut de prelucrare, care inseamna si un continut mai mic de proteine;

Hidrolizat proteic din zer: in opozitie cu whey concentrat, hidrolizatul proteic din zer constituie varianta cea mai procesata si cu cea mai mare rata de absorbtie. Hidroizolatul este cel mai usor de digerat, deoarece peptidele (lanturi de aminoacizi) au un raport ridicat de enzime si pentru ca procesul de hidroliza prin care este obtinuta scade potentialul alergic al zerului si proteinei din lapte;

Izolat proteic din zer: cu un nivel foarte mare de proteina si un continut scazut de grasimi si carbohidrati, izolatul proteic din zer este cea mai pura forma a proteinei din zer. Sunt utilizate diferite tehnici pentru a elimina grasimea si zaharul din zer, procesul de prelucrare rezultand intr-o proteina fara lactoza sau cu un continut minim de lactoza.

 

Astfel, raspunsul la dilema Ce proteine sa alegem: izolat, hidrolizat sau concentrat proteic din zer? difera de la o persoana la alta, in functie de obiectivele fitness. De regula, concentratul proteic din zer este recomandat consumatorilor care vor sa creasca in volum cu ajutorul proportiei de grasimi si zaharuri pe care o livreaza acest fel de proteina.

Cat despre hidroizolatul proteic din zer, mai multe persoane cu intoleranta la lactoza si-au exprimat pareri pro. Este indicata pentru cresterea volumului de masa musculara si completeaza aportul de proteine din dieta zilnica.     

Izolatul proteic din zer este un tip de proteina cu concentratie mare, ce poate fi utilizat inclusiv de catre persoanele care au intoleranta la lactoza. Se recomanda inainte de competitii si pentru sustinerea procesului de reducere a grasimii corporale.

In general, cea mai populara alegere este concentratul proteic din zer. E cel mai accesibil ca pret si pastreaza majoritatea nutrientilor benefici ai zerului. De asemenea, este preferat si pentru diversitatea de arome in care este disponibil. Pentru un nivel scazut de carbohidrati si grasimi, dar si in cazul intolerantei la lactoza, izolatul proteic din zer si hidroizolatul sunt alegeri mai potrivite.

 

Pentru cei care vor sa isi imbunatateasca performanta atletica si sa isi completeze aportul zilnic de proteine, Optimum Nutrition 100% whey protein constituie o varianta benefica pentru absorbtia rapida si pentru echilibrul de aminoacizi din compozitia sa.

Proteine isolate whey vs whey

Atat proteina whey, cat si proteina izolata din zer sunt benefice in dezvoltarea muschilor, datorita continutului de aminoacizi esentiali. De asemenea, pot constitui surse importante de proteina in cazul unui aport deficitar.

La capitolul proteine isolate whey vs whey exista cateva diferente ce trebuie luate in calcul inainte de a alege un tip de proteina. Izolatul din zer are, de regula, un continut mai mare de proteine decat pudra de proteine din zer simplu.

Proteina whey este cea mai comuna forma de pudra proteica si este disponibila in diverse arome. Ambele sunt derivate din produse lactate si sunt produse secundare rezultate in procesul de fabricare a branzeturilor. Totusi, izolatul de zer sau proteina ISO nu contine lactoza si are mai putine calorii.

 

 

Alimente bogate in proteine pentru slabit

 

Consumul unor alimente bogate in proteine pentru slabit este indicat intr-o dieta prin care se doreste pierderea kilogramelor in plus, ca urmare a senzatiei de satietate pe care o ofera. Indiferent de obiectivul de greutate, dieta trebuie sa fie adaptata nevoilor nutritionale ale organismului si sa includa alimente din toate grupele.

Alimentele cu un continut ridicat de proteine stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor, sustinand acelasi timp la mentinerea masei musculare. Prin sport si alimentatie corecta, grasimile in exces pot fi eliminate mai rapid. Dieta poate fi completata de shake-uri proteice pentru slabit, care sa contribuie la aportul zilnic de proteine si care pot sa inlocuiasca o masa la nevoie.

In lista de alimente bogate in proteine care pot face parte dintr-o dieta pentru slabit se numara si urmatoarele: fasolea rosie, cartofii, broccoli, conopida, avocado, tonul, pieptul de pui, ovazul, ouale, quiona, iaurtul grecesc, migdalele, laptele.

Pentru un plus de proteine in dieta zilnica, se poate utiliza proteina din zer. Toate alimentele mentionate anterior au un continut ridicat de proteina si aduc numeroase beneficii in eforturile de slabire, deoarece persoana care le consuma se va satura mai repede, iar unele dintre acestea vor satisface si pofta de dulce. De exemplu, shake-urile proteice au un gust foarte placut si pot tine locul de gustare sau mic dejun. Optimum nutrition 100% whey gold poate fi achizitionat intr-o gama variata de arome, de la capsuni sau banana, pana la caramel si aroma de inghetata cu vanilie.

Astfel, proteina din zer completeaza cu succes dieta zilnica si contribuie la atingerea obiectivelor fitness, prin suplimentarea aportului de proteine. Este considerata a fi cea mai buna proteina de catre multi sportivi si culturisti, deoarece ajuta la reducerea grasimilor si la dezvoltarea muschilor. Proteina din zer se digera rapid si este un supliment favorit printre sportivi, culturisti in exercitii de recreere. Soia, oua, canepa si cazeina sunt pudre de proteine alternative cu gramaje de aminoacizi usor diferite, care nu pot fi la fel de eficiente in a ajuta la cresterea masei musculare. Pulberile contin de obicei proteina pura, cu posibila adaugare de indulcitori si arome. Pulberele de proteina-whey au numai urme de carbohidrati si grasimi si contin de obicei aproximativ 20 pana la 30 de grame de proteina pe portie. Un concentrat proteic contine peste 70% proteina din surse ca: zer, soia, cazeina, albus de ou, etc. sau contine o singura sursa de proteina cu concentratie sub 10%,  avand intre 100 si 200 calorii per portie in functie de producator si de tipurile de proteina continuta. Pulberile de proteine sunt alcatuite mai ales din proteina amestecate cu cateva grame de zahar. O portie de pulbere contine de obicei 20 de grame de proteine si aproximativ 100 de calorii. In aceasta categorie vei gasi proteine whey, isolate si hydrolizat cea mai populata proteina de la Optimum Nutrition Whey Gold Standard sau Dymatize iso 100. Diferenta dintre Gainere si shake-uri whey se reduce la valoarea nutritiva a fiecaruia. Intr-un shake normal, se poate astepta de obicei sa consumati 100-150 de calorii si sa obtineti 20-30g de proteina.