Balkan Pharmaceuticals Pro Digestiv 25000 - 30 capsule
  • Balkan Pharmaceuticals Pro Digestiv 25000 - 30 capsule

Balkan Pharmaceuticals Pro Digestiv 25000 - 30 capsule

40,00 lei
Cantitate
Stoc epuizat

 

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 LEI

 

Livrare rapida in tara

 

Cost transport 15 LEI

Pro Digestiv 25000 – 30 capsule contine pancreatina. Pancreatina prezinta o pulbere din pancreasul mamiferelor, preponderent din pancreasul porcinelor, care, pe langa enzimele pancreatice exocrine – lipaza, alfa-amilaza, tripsina si chimotripsina contine si alte enzime.

Tratamentul cu Pro Digestiv 25000 ajuta in menţinerea unei greutaţi normale prin reglarea digestiei!

Factorul decisiv este activitatea enzimatica a lipazei, precum si o parte a tripsinei. Activitatea amilolitica are importanta numai in tratamentul mucoviscidozei, deoarece chiar in pancreatita cronica, scindarea polizaharidelor alimentare decurge fara dereglari.

Lipaza pancreatica de origine animala, similara lipazei umane, nu este gastrorezistenta, de aceea la un pH sub 4 are loc inactivarea ireversibila a activitatii sale lipolitice.

Lipaza pancreatica scindeaza de la molecula triacilgliceridei acizii grasi in pozitia 1 si 3. Acizii grasi liberi si 2-monogliceridele formate in prezenta acizilor biliari se absorb rapid, preponderent in portiunea superioara a intestinului subtire.

Activarea tripsinei din tripsinogen se realizeaza pe calea autocatalitica sau sub influenta enterochinazei intestinului subtire. Tripsina, din partea sa, determina activarea altor enzime proteolitice. Endopeptidaza disociaza legaturile peptidice cu participarea lizinei si argininei, si astfel, scindand legaturile peptidice, impreuna cu alte enzime, contribuie la scindarea proteinelor pana la aminoacizi si peptide cu masa moleculara mica. Conform ultimelor date, tripsina inhiba secretia pancreatica, stimulata de ea insusi dupa activare in portiunile superioare ale intestinului. Actiunea analgezica a preparatelor pe baza de pancreatina se datoreaza anume acestui mecanism. Ca si endoamilaza, alfa-amilaza scindeaza foarte rapid polizaharidele, care contin glucoza si de aceea activitatea ei ramane destul de importanta, chiar in caz de activitate secretorie scazuta a pancreasului.

Biodisponibilitatea Prin autodizolvarea capsulelor, acestea sunt eliberate in stomac si distribuite, chiar in prezenta alimentelor. Invelisul gastrorezistent al capsulelor protejeaza enzimele sensibile la actiunea acizilor impotriva inactivarii de catre acidul gastric pe parcursul tranzitului gastric. Enzimele nu sunt eliberate pana cand nu se ajunge in mediul neutru sau usor bazic al intestinului inferior unde invelisul se dizolva. Intrucat pancreatina nu se absoarbe, nu se pot oferi informatii privind proprietatile farmacocinetice si biodisponibilitatea sa. Eficacitatea pancreatinei este determinata de masura si de viteza in care enzimele sunt eliberate din forma farmaceutica si astfel corespunde cu accesibilitatea galenica.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Se recomanda administrarea a 20000 – 40000 unitati de lipaza la o masa conform recomandarilor generale de dozaj.

Daca nu este alta recomandare, doza este de 2-4 capsule de Pro-Digestiv la fiecare masa (echivalentul a 20000 – 40000 UA de lipaza la o masa).

Doza necesara poate fi, de asemenea, mai mare. Cresterea dozei se face numai sub supravegherea medicului si depinde de simptomatologie (de exemplu: steatoree si dureri abdominale).

Nu trebuie depasita doza zilnica de enzime de 15000-20000 unitati de lipaza per kg corp.

Capsulele se inghit intregi, fara a le mesteca sau sparge, cu suficient lichid, in timpul sau imediat dupa masa sau gustare.

Durata administrarii Pro-Digestiv se stabileste impreuna cu medicul, in functie de afectiune

COMPOZITIA PRODUSULUI

O capsula 25000 UA contine:

substanta activa: pancreatin 383,75 mg (activitate minima lipolitica 25000 UA, amilolitica 22500 UA, proteolitica 1250 UA).

excipienti: croscarmeloza sodica, stearat de magneziu, ulei de ricin hidrogenat, siliciu coloidal anhidru, celuloza microcristalina.

1476
2020-08-30
Produs nou

Reviews (0)

Related products